Resvan

Donera dina resmönster från Moves app

Om Resvan.com

Resvan.com är ett första försök med att använda en tredje-parts-app för att få in information som kan användas för underlag för estimering av trafikplaneringsmodeller. Jag har tidigare provat med att använda en specialiserad app för att samla in data för specifika resor (se t.ex. Reslogg.se). Informationen är intressant som indata för simuleringar av framtidens transportinfrastruktur. Då traditionella resvaneundersökningar är dyra och oprecisa, är data från t.ex. Moves app enklare att överföra och lite mer exakt.

Genom att du låter oss hämta dina data från Moves app så kan vi använda den för att analysera aggregerade resmönster och dra slutsatser som hur personer generellt nyttjar dagens transportinfrastruktur. Detta är viktig input till våra modeller för att utveckla mordondagens transportinfrastruktur.

Resvan.com är utvecklad av Clas Rydergren (clas@nic-sys.se) och data som doneras till Resvan.com kommer att användas av Clas Rydergren.

Donera

Använder du Moves app på din mobil så får du mycket gärna donera dina data. Jag kommer inte att sprida dina data vidare och det finns ingen möjlighet för andra att se de data du donerat.

Genom att klicka nedan så kommer du till en sida där du kan ge rättigheter för Resvan att läsa dina Moves app-data.

Donera

Vi kommer att hämta din "storyline" för de senaste sju dagarna. Du kan när som helst radera möjligheten för Resvan att läsa dina data. Det gör du direkt i Moves app i din mobil.